سفارش تبلیغ
صبا ویژن

بعضی معتقدند که بیمه از کلمه “بیما”، از زبان هندی گرفته شده است و برخی دیگر نظر داده‌اند که بیمه از کلمه بیم (ترس) اخذ شده است و چنین استدلال می‌کنند که چون اولین بار روس‌ها از ایران امتیاز بیمه گرفتند (امتیازنامه حمل و نقل تأسیس اداره بیمه در مملکت ایران در سال 1308 هجری قمری در زمان ناصر‌الدین شاه قاجار) و بعدها نیز دو شرکت روسی به نام قفقاز مرکوری و نادژدا در ایران مشغول فعالیت بیمه‌ای شدند.

 

برخی از مؤلفان نیز کلمه بیمه را یک واژه پارسی قدیمی می‌دانند و به استناد کتاب مسالک و ممالک، تألیف ابواسحق ابراهیم اصطخری، می‌گویند که بیمه نام شهری در دیار طبرستان و دیلم بوده است.

 

به هر حال ریشه لغوی بیمه هرچه باشد مفهوم و مکانیسم فنی و تعاونی آن یکی است و آن عبارتست از مؤسسه یا صندوق مشترکی که کارش سازمان دادن به تعاون افراد در معرض خطر از طریق جمع‌آوری وجوهی معین طبق موازین آماری به منظور مقابله یا عواقب خطرها.

 

قانون بیمه ایران (مصوب اردیبهشت ماه 1316 شمسی) بیمه را چنین تعریف می‌کند:

 

“بیمه عقدی که به موجب آن یک طرف تعهد می‌کند در ازای پرداخت وجه یا وجوهی، از طرف دیگر در صورت وقوع حادثه خسارت وارد بر او را جبران نموده یا وجه معینی بپردازد.

 

متعهد را بیمه‌گر و طرف تعهد را بیمه‌گذار و وجهی را که بیمه‌گر به بیمه‌گذار می‌پردازد حق بیمه و آنچه که بیمه می‌شود موضوع بیمه می‌نامند.”

 

تعریف قانون بیمه بیشتر ناظر بر جنبه بیمه است و ماهیت تعاونی و مکانیسم فنی بیمه را منعکس نمی‌کند.

 

قدیمی‌ترین کتاب لغتی که معرف لفظ بیمه می‌باشد (فرهنگ نفیسی) اینطور تعریف می‌کند:

 

“اطمینان در مقابل مخاطره‌ای که محتمل‌الوقوع باشد.”

در این راستا یکی از فریازانی های عزیز در صنعت بیمه مشغول به کار است که در این زمینه حرفهایی برای گفتن دارد . او کسی نیست جز آقای یداله عبدالمالکی رئیس شعبه بیمه دانا استان همدان که با یکی از هم رشته ای هایش به نام دکتر محمد حسن فطرس عضو هیئت علمی دانشگاه بوعلی سینای همدان دست به تالیف کتابی با عنوان (( اصول و مبانی بیمه های مسئولیت مدنی  ))  زده اند . این کتاب را نشر بوعلی سینا به چاپ رسانده است .

 جهت اطلاعات بیشتر در خصوص کتاب با این شماره تماس حاصل نمائید. 

 (( 09181155938 عبدالمالکی ).

k83inna968vpny7c14.jpg 5nse9p93zkpx1d6wcyl2.jpg






تاریخ : شنبه 90/5/1 | 7:16 عصر | نویسنده : نویسنده : عباس عبدالمحمدی | نظرات ()
لطفا از دیگر صفحات نیز دیدن فرمایید
.: Weblog Themes By M a h S k i n:.