امروز صبح پنجمین جشنواره بین المللی فارابی در مرکز همایشهای برج میلاد برگزار شد.
کار حراست برنامه بر عهده حراست فیزیکی دانشگاه تهران و بچه های وزارت علوم بود. سخنرانان برنامه هم آقایان خواجه سروری دبیر جشنواره و آقای دانشجو وزیر محترم علوم و سخنران ویژه هم آقای دکتر احمدی نژاد ریاست محترم جمهور بودند که شعر قشنگی هم تقدیم آقای ( حداد عادل ) نمودند. . چیزی که برای من به عنوان یک تویسرکانی در این برنامه قابل اهمیت بود ، تقدیر و قدردانی از آقای دکتر صادق آئینه وند با پخش یک کلیپ زیبا در این برنامه بود که از فعالیت ، تحقیق و پژوهش های وی در عرصه علوم انسانی و با عنوان موسس و( پدرتاریخ اسلام ) یاد شد.
دکتر صادق آئینهوند ازجمله اساتید پرکارى است که جداى از تدریس مستمر در دانشگاه و نیز شرکت در کنفرانسها و سمینارهاى داخلى و خارجى، بهصورتى پیگیر، در کار ترجمه و تألیف آثارى ارجمند نیز فعال بوده است.
آثارى که او ترجمه یا تألیف کرده، هریک در پاسخ به نیاز مبرمى در جامعه علمى، یا روشنگرى و عبرتآموزى در زمینهاى خاص از تاریخ اسلام بوده است؛ زمینهاى که تکرار آن مىتوانست فاجعه مجددى را در تاریخ رقم بزند.
آنچه در آثار این محقق نامدار تاریخ اسلام بهصورتى بارز جلوه دارد، کوشش او در درک درست وقایع تاریخ صدر اسلام و شناخت عمیق رجال آن دوران و نیز تبیین رخدادها براساسا جریانشناسى وقایع است. کارى که نقش او را در بین محققان تاریخ صدر اسلام ازاین جهت برجسته و متمایز مىکند.
آثار دکتر آئینهوند- اعم از تألیف وترجمه- 26عنوان کتاب در 28 جلد است. این تعداد شامل 10 تألیف، 10ترجمه و دو اثر مشترک با دیگران و چهار اثر عربى است. افزونبراین آثار، از دکتر آئینهوند مقالات پژوهشى بسیارى به زبان فارسى و عربى در مطبوعات معتبر ایران و دیگر کشورها بهچاپ رسیده است.
زندگینامه:
وی در سال 1330 ه.ش در روستای نجفیه ( پیلانگرگ ) تویسرکان متولد شد و تحصیلات ابتدایی را در زادگاه و دوران دبیرستان را دراسد آباد وهمدان به پایان رسانید و درهمین دوران بود که به فعالیتهای فرهنگی و سیاسی پرداخت و با کانون فعالیتهای جوانان ولیعصر (عج) همدان ارتباط یافت . آئینهوند در دانشگاه تهران به تحصیل در رشتة ادبیات عرب پرداخت و فعالیتهای سیاسی و فرهنگی خود را نیز ادامه داد . تأسیس تشکلی اسلامی با عنوان کتابخانة دانشجویی ن والقلم و ما یسطرون از جمله فعالیتهای او در دوران دانشجویی قبل از انقلاب است .
وی درهمان دانشگاه به ادامه تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد ادبیات عرب پرداخت و همراه با آن ، مقداری دروس حوزوی را نیز خواند . در 1361 ش به عضویت هیئت علمی دانشگاه تربیت مدرس درآمد و در گروه تاریخ آن دانشگاه ، مشغول به کار گردید. یک سال بعد، با سمت رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ، عازم سوریه شد و همزمان ، در 1363 ش به تحصیل در مقطع دکتری ادبیات عرب در دانشگاه قدیس یوسف لبنان پرداخت و پس از اتمام تحصیل و بازگشت به ایران در دانشگاههای تربیت مدرس، تهران، الزهراء و قم ، دروس تاریخ اسلام و سیرة نبوی و تاریخ نگاری در اسلام و ادبیات عرب تدریس کرد .
تا 1372ش مسئولیتهای فرهنگیمتعددی از جمله مدیریت کل پژوهشها و برنامهریزی فرهنگی ، ریاست مرکز سیاست علمی و پژوهشی وزارت آموزش عالی و ریاست دانشکده علوم انسانی دانشگاه تربیت مدرس(1375) و … را برعهده داشت . در سال 1373 ش به عنوان استاد نمونة کشور به دریافت لوح تقدیر از ریاست جمهوری وقت ، نایل آمد و تاکنون مقالات گوناگونی از او در نشریات معتبر داخلی و خارجی منتشر شده است .آئینهوند در چندین کنگره بین المللی به عنوان داور و عضو هیئت علمی حضور داشته که از جملة آنها بوده است ؛ تاریخ پزشکی در اسلام ، سید جمال الدین اسد آبادی ، خوارزمی ، امام خمینی و فرهنگ عاشورا .دکترآئینه ونددرسال هزاروسیصدوهشتادوپنج به عنوان چهره ماندگارانتخاب شدند.وی ازاساتیدپرکار
ومحبوب درمحافل دانشگاهی است.
آثار:
تألیف فارسی : ادبیات انقلاب در شیعه / پژوهشهایی در تاریخ و ادب / تاریخ نگاری در اسلام / علم تاریخ در گسترة تمدن اسلامی / علم تاریخ در اسلام / قیامهای شیعه در تاریخ اسلام
تألیف عربی: الأدب السیاسی الملتزم فی الاسلام / الأدب السیاسی فی الاسلام / من أدب التشیع با الخوارزم
ترجمه : حجربن عدی انقلابی شهید ، / خاندان وحی در احادیث اهل سنت محمدفوزی / سلسلة زنان بزرگ صدر اسلام ، ام کلثوم ، فاطمه بنت اسد ، فاطمه بنت الحسین ، 6 ج / شک و شناخت ، ترجمة المنقذ من الضلال، امام محمد غزالی / فرهنگ اصطلاحات سیاسی ، جمال برکات / قیام عبدالقادر جزایری ، محمد کامل حسن المحابی / مالک بن نبی اندیشمند مصلح ، اسعد سمحرانی / مشکاه الأنوار ، امام محمد غزالی / نقش و رسالت مسلمانان در ثلث آخر قرن بیستم ، مالک بن نبی .